lovely evening

Jag känner frid i själen. Härute mår jag bra. Bästaste Punsar påverkar mig bara positivt.

Vi har varit duktiga och pluggat. Vi har druckit kaffe, skrattat och myst framför tv:n genom olika program. Rosing valde 19-åringen tillslut. Men tröttnar hon så kanske 15-åringa dottern väntar ivrigt, vad vet jag. Detta blir kanske ett mer maka par? Men som man brukar säga, kärleken har väl ingen ålder.

Dagen smyger sig mot sitt slut...  jag sitter här och bloggar av mig det sista för idag, eller det sista för marsmånad faktiskt. Punsar springer med Håkan i öronen in på toaletten, och ska tvätta av sig för dagen anar jag. Hon rapporterar: Imorgon väntar en ledig dag. Det är jag värd. Godnatt!


home for just a minute

Kom precis innanför dörren. Men bara för att hämta lite packning, ska nämligen flyga iväg med bussen hem till Punsar. Peace, känner jag för det. Kaninerna är utfodrade och urgullade, så de klarar nog sig utan mig till imorgon, som resten kan jag tänka mig. Nu kan Nicke bita på sitt galler bäst han vill, för jag tar ingen skada utav det nu iaf, känns megaskönt. Få sova i tystnad. Ljuvligt.

Hörrni, nu måste jag gå, så att jag inte missar bussen....... tidsoptimist som jag är.
1000 pussar.

när ord inte räcker till


sovmorgon

Är aldrig fel om man är i perioden där trötthet regerar. Skönt. Tack för den.
Jag har precis käkat upp mina egenstekta pannkisar, som jag gjorde lite på känn utan exakt recept. Hör och häpna men mina kökstalanger räckte gott och väl för det idag, det brukar ju inte alltid gå hem om jag säger så.

Natten spenderades hemma. Med Nicke. Vilket resulterade i ett x-antal uppstigningar, för han ger sig verkligen inte. Han bara ska bita på gallret. Paaaaniiiik. Hur får man han att sluta?

Det kan jag fundera på medans jag traskar till skolan... för nu väntar nämligen lite matematik. Ha en bra dag!

ekvationen utan slut

Irritaterande. Störd. Plågsam. Retande. Enervernade, you name it...

Men jag har rent utsagt den uslaste relation till bussar en människa kan ha.
Utan tvekan.

Buss missad idag - check


mitt ögongodis


helt tagen

Hennes hjärta ligger där inne, bakom en sköld så stark så inte ens den starkaste prins i världen skulle kunna ta sig in. Hon vet att hon har en uppgift, en viktig sådan och att hon är på väg mot rätt mål. Undertiden uppvaktas hon av riddarna, men de tar sig inte ända fram. De fastnar i gången mellan kött och blod. De vet inte hur de ska ta sig in, för hon gör det omöjligt för dem. Hon är en naturkvinna, en kvinna med så stark intuition att hon stundtals skulle kunna flytta berg med sin vetskap att det finns en annan sida.


 Natten är lång och ibland ligger hon vaken och lyssnar till syrsorna, deras läten gör henne lugn. Hon vill sova men kan inte när hennes tankar flyger är det bättre för henne att sätta dem på papper, få ut alla de där tankarna som ruvat i hennes huvud under dagen. Vad som ska hända henne vet ingen, givetvis söker hon lycka och kärlek som alla andra men för henne är det djupare än så,hon är inte som dem andra. Men ibland lurar hon sig själv för några sekunder, hon stångas och slåss för någonstans där inne vill hon vara som dem , det är jobbigt att vara som hon. Demonerna jagar hennne lätt om hon inte lyssnar. Då kan en liten bagatell bli till en storm, en storm som för med sig dystra vindar.


Gynning-poesi. Ärligt, naket och med ett djup jag älskar. Mållös konstaterar jag att det delvis måste vara mig hon beskriver. Det här berörde mig verkligen.... längtar ivrigt på fortsättningen.


i wish

Ibland önskar jag att jag kunde lyfta upp vissa människor för hela världen, som i lejonkungen. Berätta hur otroligt bra de är på sina sätt, och berätta hur otroligt tacksam jag är för att ha just de vid min sida. Jag har utan tvekan världens bästa vänner. 

Tack.

090330

Idag är det 30mars, och jag är så lyckligt lottad för jag är leeedig! Det är njutning på hög nivå alltså. Ohyes!

I magen har jag musli och fil.
I tankarna dessvärre, har jag lite allt möjligt. Lite för mycket. Lite för jobbigt. En liten lättnad är iaf att jag ska sova hos Punsisen ikväll igen. Kärlek till det!

Kärlek vill jag också ge till ett ofattbart mail som ramlade in i min inkorg i natt, det fann mina tårar... Jag vet inte hur jag på något sätt ska visa hur otroligt tacksam jag är K. Lättad.... orden räcker liksom inte till.

minnen baby


Punsar tipsar

Det var ett tags sedan, men nu har jag funnit ny inspiration och delar självklart med mig av det nyfunna tipset.

I väntan på ljusare tider har moder natur (eller vetenskapsmän if you like) bestämt sig för en övergång till sommar-/vintertid, beroende på årstid. Nu när vi befinner oss i vårens månad mars ska klockan därmed ställas fram en timma. Vad passar då bättre än att glömma ställa fram klockan och istället leva i sin lilla drömvärld där allt är som det brukar? Bästa sättet att göra detta är när man befinner sig 2.3 mil utanför civilisationen och bussförbindelserna är minimala. SAMMANFATTNINGSVIS: Missa inte bussfan med en timma när nästa går 6(!) timmar senare.

Njut av en Beata som bittert fått erfara ännu en bussmiss

Väl mött! / Punsar

vilket jävla påhitt

Skit. Vem har kommit på det här med sommartid egentligen?
Jag missade,

  • Bussen
  • Farex innan mötet
  • SM-mötet
  • Träffa min hjärtevän A
  • Joggingtur med T

Jag får ta det med en nypa salt, man kan ju faktiskt inte veta allt här i världen. Jag är inte mer än mänsklig...
Istället får jag mer tid med bästisPunsar, och det kan man aldrig få för mycket av.

Love to you.


updating from rosenhill

Goodmorning sunshines! Hoppas allt är prima med er.
Med en bit kladdkaka i magen såhär på morgonen sitter jag här och skriver till er.. mums, man lever bara en gång, right?

Fick trots allt med mig lite småprylar från IKEA igår, dock inget märkvärdigt, ett åh-så-gott-luktandes ljus slank ner iaf. Det ska jag tända när jag vill ha lite mys-feeling hemma! Och såklart, blev det en liten fika....

För att fortsätta på den banan, blev det mys framför tv:n med kladdkaka, grädde och film. Vi somnade bums. Undra om Punsar hade i nåt sömnmedel i kladdisen....

Nu väntar Verser, see you!


jag fick ett leende på läpparna

ICE AGE 3!! Ni kanske redan visste att det var på G, men ÅH så glad jag blev!


IKEA here I come

Vi tog oss igenom en härlig tur i snöslasket, med styltor och halka. När Farex var ompysslad och klar slog vi oss även ner för en fika med Magda, det bjöds på sockerkaka och skratt! Nattvakter under SM, banga inte på det!

Lite unplanned, följer jag med pappa & co till IKEA alldeles strax. Skulle inte plånboken eka skulle jag nog shoppat loss, är ju såå sugen på nytt! Men det får nog bli en annan vacker dag, tålamod jatack.

Ikväll är det jag & Punsar, i det stora gula huset, myyyspys!
Hon sitter och skriver högskoleprovet just nu, så jag tycker vi skänker en liten tanke till henne.

Puss på er mina kära.


morning beautiful

Sitter här och laddar mig för dagen med en superfrulle. Krämig yougurt med musli + knäckemacka! Energin kommer va på topp, me like!

Sabina vill göra mig sällskap hos Farren idag. En underbar vän med en underbar häst, kan inte bli mer än underbart. Såatt... så fort jag avslutat frullen är jag iväg.

Carpe diem friends!


ferngrenen

Jag vill bara tacka Ronja, som är så rar som bryr sig. Du kanske inte vet det, men det var till vääldigt stor hjälp idag. Så tack, tack, tack. Vänliga själ! 

Nu ska jag möta upp min smurf där ute i snön, för en kvällspromenad.
Lovely!

sekunden innan kärleksbettet


Tänkvärt

Ur svårigheter - mot stjärnorna

fina bitar

Det är vad jag har mumsat i mig. Lite olika nötter omsvepta i mörkchoklad, vilken fredagslyx! Nu sitter jag här med lite te.

Idag var dagens skola endast en mattelektion, en liten mjukstart sådär med nya tag. 
Min skolgång är som en brantbrant uppförsbacke just nu, men no matter what så ska jag uppför den och jag får inte sluta ta mig framåt.. Om så sista biten blir krypandes!!

Fikade med Johanna på Waynes idag, appropå skolan. Jättetrevligt var det! Ser verkligen fram emot sommarens grillkvällar vi spånat på, tjejen flyttar ju nämligen till eget snart!

Min hjärtevän träffade jag på en stund också.
Älskade, älskade du.... kvalitétstid, minst sagt.


Vad mer.... resten av kvällen spenderas hemma. Med plugg liggandes i soffan, jag kommer vara världens tråkigaste soffpotatis ikväll! Fast det är nog lite det jag behöver. Få rensa lite tankar, och bara vara. Kommer tråkigt nog inte iväg till Martina ikväll, som har fiesta, jag som taggat sådant! Hoppas hon förstår..

Peace on you.


Grand prix nästa



Det gör lite ont i hjärtat att veta vad som väntar. Kommer sakna dig Punsisen.

den eviga tidsoptimisten

Jag missade bussen till min fina Punsar idag! Med fem fucking sekunder! Jag föll ordagrant ner på knä och tårarna började rinna längs kinderna när bussen försvann bortom horisonten...... ne nu skojar jag med er! SJUKT drygt, miss my girl! Det hjälpte inte att jag sprang som en gazell och flaxade med händerna desperat i mörkret den här gången, neinei. Tack för det.

Jag tror alltid att jag alltid har all tid i världen på mig. "Jag hinner"  tänks allt för ofta. Att jag aldrig lär mig! Dags att lämna tidsoptimisteriet en gång för alla kanske..... och lära sig av sina x antal missar? Ja.

happyface

"Du och jag ska träffa Moa och Maria i sommar, bara så du vet."

Det klingar fint i mina öron Amelie älskling.

en dag för länge sen


Tänkvärt

Nihil est miserum nisi cum putes.
Ingenting är olyckligt om du inte anser det olyckligt.

gruset är bortsopat & solen skiner

Vi berömmer solen idag tycker jag, för den är ju otrolig, är den inte? Iaf härborta! Har fått en sån vårfeeling så det är inte sant! En solig vårdag, stockholm, en törstsläckande glass och mina handsome girls, den tanken har jag förälskat mig i!

Vill passa på att hälsa Saga och Karolcia välkomna hem från Polen, hoppas ni har haft det super!! Sverige har saknat er.

Idag ska jag upp på hästryggen, känns riktigt wonderful måste jag säga. Efter det beger jag mig 2mil härifrån, till älskade Punsar. Lovely!

världens gulligaste


älsklingskanin

Nicke ligger lite skönt på rygg i knät hos mig här, och känner lite livsglädje tror jag (kul om jag avläser han helt fel). Nejrå, han ser ut att njuta. Får ta och fota momentet så ni får se hur riktigt mysig han kan vara. Han älskar att bli kliad mellan öronen, och på nosryggen. Älsklingskanin.

Idag har han varit jätterar, vi försöker lära oss att gå i koppel nämligen. Han kan se lite fundersam ut men han lär sig snabbt! En liten utmaning för oss båda, det är aldrig fel. Han ska bli en riktigt väldresseradkanin har jag tänkt, om han bara visste....

Appropå Nicke, så ska Alex och jag duella i schack såhär vid midnatt. Spännande, jag ska försöka ge henne en liten match!

all I ever wanted

För er som inte vet vad ni borde så har Ms. Kelly Clarkson ett nytt, fresh album. Albumet är kallat efter rubriken, eller tvärtom då, rubriken är kallad efter albumet. Hon har verkligen en fantastisk förmåga att uttrycka känslor i ord. Masterpiece. Hennes röst är det heller inget fel på för den delen.

Bra springmusik för er som brukar dra ut på en runda! Något jag faktiskt överväger att börja med igen, och då kommer jag bli farlig i skogarna. So you better watch out!


yesterdays point

Poängen med gårdagens tankar glömde jag ju totalt bort, trött som jag var. Men det jag ville komma fram till, för att bli lite djup igen, var iaf att man aldrig borde hålla tillbaka barnet som finns där inom en. Förlorar man inte en del av sig själv, om man inte låter sitt barnsliga jag komma fram? 

Ida'n kommenterade klokt: vuxet eller barnsligt, WHATEVER. 
Hon tyckte jag skulle hoppa på i sängen, söt som hon är.


en liten påminnelse bara


what a dream

Inatt var jag i Grekland, i Rhodos, där jag var i somras. Jag var där alldeles själv konstigt nog. Men jag var glad, solen stekte, jag var brun, havet var kristallklart och humöret på topp. Jag tog bussen in till gamla stan, där det var Grekland uppe i dan, vita hus med blå fina detaljer, alldeles underbart.

Det kändes riktigt! Jag kände värmen och jag kände så gott som smaken av Grekland. Konstigt nog stötte jag på min faster som jag var där med förra året, men hon var där på eget håll. Vi hejade bara och konstaterade vilket sammanträffande det var, och gick sen åt varsitt håll. Jättekonstigt!! I vilket fall som helst var det en jättebesvikelse att vakna upp, fast det kanske var likabra för jag hade visst glömt betala maten någonstans..... oopsi!

Back to real.

tösen

J - Mamma, hankaninen är döpt tillslut, det blev Nicke efter Elisabeths första kanin. 
M - Åh, så du är en liten Nicke.... hej på dig. och det här är?
J - Det är Tösen.
M - Okej. Vad heter du då tiesen?
J - Hon heter Tösen.
M - Jahaa! Hej tassen...
J - T Ö S E N..!!

alltså, hahha. pratar jag otydligt?

med glimten i ögat

Kommer ni ihåg hur fruktansvärt kul det var att hoppa i sängen, just då när mamma var där och sa till? Eller hur svårt det var att sluta skratta när det var som olägligast, när man absolut inte fick? Kom att tänka på det, vad riktigt busig man var när man var liten. Man ville jämnt göra tvärtemot det man fick göra. Man ville retas lite hela tiden. I alla fall jag.

Man mognar med tiden. Sänghoppandet is just history, lite sorgligt när jag tänker efter eftersom det var något jag gillade och lade ner mycket tid på. Undra när jag slutade och växte ifrån det? Är det någon som saknar den där busiga lilla Paula? Det kan man undra.

Nu ska jag vuxet lägga mig i min säng och sluta ögonen för lite sömn. Vuxet och uppfostrat, innan kvällstankarna rinner iväg alldeles...

Sweet dreams.

we were winners



något att bita i

Vid det här laget känner jag mig rätt trött på sinus- och cossinussatsen. Vinklar hit & vinklar dit. Har jag världens sämsta tålamod, eller är jag inte ensam om att bli galen när jag fastnar på ett mattetal? Som tur är blir jag snabbt på humör igen, när jag väl löst det.

Jag tänker inte ge mig i första taget!


Tänkvärt

"Man misslyckas inte förrän man ger upp"


en supertjej


jag längtar

Jag sitter och längtar. Men kan inte riktigt sätta fingret på riktigt vad... 
Min hjärtevän. Solens varmaste strålar eller kanske efter min framtida jorden-runt-resa. Jag längtar efter en kram från Punsisen. Efter att få träffa mina älskade uppsala&stockholmsvänner! Efter somriga Polen. Och kanske efter en glass?

Längtar gör jag iaf. Får jag lite flyt, och en lättare motvind så vågar jag lova att jag, om någon, skulle ta vara på medvinden.

tack älskade

Jag har aldrig haft lätt för att visa mig svag inför andra, jag har alltid velat vara den som ser stark ut. Även när jag är som allra svagast, försöker jag klara mig själv och stå på egna ben. På senare dagar har jag insett att ensam faktiskt inte alltid är starkast. Jag har även insett att jag har världens bästa vänner runtomkring mig.

Tack för att ni försöker.
För att ni bryr er om, och lyssnar.
Tack för att ni alltid finns där.

You're lovely.


galen matlagning

När jag och min lillebror väl får för oss att göra någonting tillsammans, gör vi det helhjärtat. Idag gjorde vi middag av kärlek och skratt, och fick ett utsökt resultat! Vi vågar alltid oss på nya saker, och finner nästan inga begränsningar i köket när vi väl är igång. Färgstarkt och kryddigt. Jag gillar det. 

Det är i såna banor man ska tänka, nytt, nytt, nytt! 
So long my beauty! 

Tänkvärt

-Vad skulle du göra, om du visste att du inte skulle misslyckas?

En frågeställning som omedvetet föder drömmar genom svaret. Give it a thought.

denna söndag

Sitter och lyssnar på mina älskade The Kooks. Växlar lite tankar på msn. Idag har varit en mysig dag! Jag har gått en liten promenad. Ätit mumsig frukost. Kärlekat med mina gosiga niner och tagit det riktigt, allmänt lugnt. Bara varit, utan några måsten. Ibland, är det det som känns man inte har tid med, något man behöver allra mest just då. Man måste stanna upp, känna efter och lyssna på sig själv.

Idag behövde jag hitta lugn, så jag gjorde det. 

good memories


hallonpaj till frukost

Någon som kan slå den nyttigheten? Möjligtvis Punsar med sin Spicyhot den rackaren, men jag tvekar. Pajen satt fint i vilkt fall som helst, det var mucho vaniljsås, något jag verkligen älskar att mumma. Ett utsökt verk som Frida och jag gjorde igår.

Vi skulle kika på Expedition Robinsson, men vi flummade iväg bland ord istället. Alltså, är jag fortfarande nyfiken på om det är bra i år, eller inte. Klantigt? Kan man tycka. Men jag vet att de lever i ett träsk, enligt en förhoppningsvis säker källa. So I am far away from jealous!

Värt att tänka på innan man börjar känna efter.
Fast helst kanske man inte ska känna efter alls, Punsar?

clara har snurrat vidare till polen


Tänkvärt

I all sann vänskap,
finner man något
som är starkare och djupare
än ord

Trotsåldern

Nicke och jag. Vi är goda vänner, fastän mycket olika...... Vi tycker om olika saker.....

Nicke är min svarta hingst i kaninformat. Att bita på buren under nätterna är hans favoritsyssla, där han väcker tankarna please kill me mitt i natten. Jag har försökt att tillrättavisa han, förklarat för han att nätterna är till för att sova. Men han, han lever sitt vilda nattliv på hans vis och tänker inte låta sig påverkas av mig. Tvärtom, jag och min sömn påverkas av honom.

Det känns orätt.

perfection is boring


saturday

Idag är det lördag, och idag ska jag verkligen ta tag i mitt pluggande.
Min lista från igår, den består. Ovärt. Lika ovärt som mitt nattätande har jag kommit fram till. Ändring på det ska det bli. Oh, yes.
Känner mig råtaggad för lite exercise, kanske skulle pappsen och jag hitta på nåt. Kul!

Have a nice saturday, and remember you've got the power.

nattmacka

Mums! Varför ska mat smaka så sjukt mycket godare på nätterna? Jag kan bli alldeles tokig i den då, matlusten vaknar. Värt eller ovärt, ja det är frågan.
Gott är det iaf, minst sagt.

myskväll

Jag och Frida, Lets Dance, ägg&räkmackor och lite te fick avsluta min fredag. Jättemysigt! Vi har faktiskt hunnit oss på en stunds schackrunda också, där jag stolt kan presentera mig som vinnare. Man tackar, tackar. Kaninerna har pussats, katterna kelat och vi har skitsnackat så det räcker gott och väl.  

Tack för ikväll vännen. 

Tänkvärt

"Everything that can be counted, does'nt nessesarly count. Everything that counts, can not nessaserly be counted"

friday I'm in love

  • Skriva klart svenskauppsats
  • Plugga matte
  • Läsa engelskabok
  • Plugga biologi
  • Plugga programmering

I really look forward to it.... I do, I do, I do, I do.
Well, even if I want to, I actually don't.


mor & son


snäll - kristian

Min lillebror kommer in i mitt rum, och erbjuder sig att ordna min dator. Absolut, tänker jag, gud så snällt. Men det luktar lite lurigt. Känns som att jag har tjatat att han ska göra det i evigheter. Så vad är haken? Han kommer liksom självmant. Jag döljer mina små aningar rätt bra, tror jag, tills jag bara spottar ut de. What's the deal? Och visst var det inte snäll - för att vara snäll - Kristian.....  nejnej.

He want to get rid of my rabbits.
Den rackaren.

Tänkvärt

"The no one can go back, and make a new start. 

Anyone can start from right now, and make a brand new ending"


sorry brorsan


shine on

Solen strålar fortfarande, gud så härligt! Jag sitter på mitt rum, i min säng, under täcket och käkar frulle, bestående av fil och musli. Men det är inte vilken musli som helst, som ni kanske tror, it's a golden musli, det ni. Smaka på de orden.
Nu när ni gjort det, kan jag avslöja att det inte är lika lyxigt som det låter, men god är den & tur är väl det.

Förkylningen håller i sig, men magen är bättre! Vaknade upp med näsan hel täppt, alltså måste jag ha andats genom munnen en hel del. Mumma säger vi till det. Nästtäppan är borta nu iaf, så ni som kände oro kan vara lugna. Lustigt att jag tror nån har varit det också.

Anyway, that's all for now.
Love Paula


Tomorrow


pepparpeppar

Dags att kicka sjukan. Halsen bränner och magen har levt sitt eget lilla liv, men inte ens önsketanken att flera liter glass skulle hjälpa mig, har gått i uppfyllelse. Så jag anar att jag bara måste bita ihop, innan jag går i ide totalt.

Let's make a move.


what a problem

Jag inskaffade mig för inte så länge sen, möjligheten att få godkänna kommentarer. Det går inget vidare med det. It's nothing personal about them, jag vet bara inte hur man gör.

Does somebody know?
I would appreciate that.

Vårkänslor

Sprudlande. Känner ni hur underbart det känns nu när solen kikat fram? It's lovely. Man glömmer hälften av ens bekymmer och bara njuter av solstrålarnas värme. Uppskattande.. Solen föder en ny energi inom mig, en efterlängtad och välbehövd sådan.

De grå dagarna är som bortblåsta, åtminstone för idag, & solen får mer än gärna stanna. Förresten skulle jag vilja bli frisk också, solen har en hypnotiserande verkan på mig.
Sunshine to you.

Tänkvärt

"People do not care how much you know, until they know how much you care"


speakless

So sad, so sad......

En dag jag sett framemot med mina favorites rann än en gång ur sanden för min del. Jag är hemma, för att magen krånglar, och jag verkligen hatar det. Sjukt är ordet, för det är inte första gången jag råkar ut för det här. Knappt så jag tror på det själv.

Förlåt mina älskade. Vad ska jag säga? Paulas öde. Längtar till dagen då vi ses, där jag har hälsan och ödet på min sida. Jag känner redan av glädjen och energin inför det. Skratten, samtalen. Jag saknar er verkligen så det gör ont.


smärta

Min mage är INTE okej, mina ögon är svullna och halsen rasslar.
I hope we're not going there again...

en annan kärlek



Det är ärlighet. Det är närhet. Utan krav, och utan något tvivel.
Det är vackert. Och sist, men inte minst, det är kärlek.

staying strong

Jag har bestämt mig för att kicka tankar jag inte behöver. Såhär är det, att: Ingenting är olyckligt om man inte anser det olyckligt. It is about choices, how you decide to react about things. Jag tacklar det negativa! Yes.... 

Vill även citera en passande mening ur Idisens blogg. "Varje sekund du spenderar upprört, är en sekund av glädje du aldrig kommer att få tillbaka". Vilket avslut!! Något att lägga på minnet innan du stänger ner mig, inte sant?

Nu, alldeles strax ska jag ta hand om lilla Farex & träffa Magda. I like, I like, I like.


Tänkvärt

"Tempestate probantur fortes" - I stormen prövas de starka

min torsdag

  • Arbeta hemifrån (svenska) 
  • Morgonpromenad
  • Farex (äntligen!)
  • Skola
  • Promenad m. Sabina & Natalie
  • Plugg

Idag var en kämpig morgon att ta sig igenom. Ett par minuter innan bussens avgång från Bettan gick jag upp. I call it välutnyttjad sängtid. Oh yeah! 


Punsar tipsar

Då vi står inför ändå slaskigare tider känns det som ett hett ämne att reda ut det här med skor. Alltså: När det är kallt, blött, jävligt, svensk vinter med andra ord.
Använd inte tygskor, det är regel nr 1. Regel nr 2: Använd inte tygskor med stora hål i sulorna. Det har jag bittert fått erfara mina vänner. Och vet ni? I don't recommend it.

Punsar tipsar veckans special: Glöm inte att kopiera innan du klickar dig tillbaka,
if you know how I mean. Sug på den.

that's her name

Min kära Amelie, is no longer a Pettersson. From today, she is a Baung. Ett unikt efternamn, med ett jättefint uttal. Nu är vi verkligen GB älskade, for all time I want to hope.

Love you.

exercise

Cirkelgym med min hjärtevän it is. She fell for it, och det är inte helt omöjligt att jag också gör det, jag har mina aningar. Jag är förväntansfull, laddad och full med energi. Ska bli riktigt skönt att få sig en genomkörare. Jag längtar.

Baung, you're really something special.

kommunikation

Att kommunicera kan jag tycka ibland känns som att vandra på tunn is. Skapa missförstånd. Upprördhet. Ofta är det inte just orden som sägs som är problemet, utan hur de sägs. Jag kan bli grymt less på överdrifter till exempel. Som anklagelser "du kan aldrig.." eller att man "alltid"  gör på ett visst sätt, när det är osant. 

I det här fallet ogillar jag uttrycket "Att göra en höna av en fjäder".
It can be so unnessasery.

Tänkvärt

"Kind words, can be short and easy to speak. But their echoes are endless"

over&out, Paula Gocko

wednesday

  • Morgonpromenad
  • Skola
  • Fika med Pappa
  • Plugga programmering
  • Laga middag
  • Åka till kära Punsar (19.10-bussen)

Låt snön vara kvar, eller ta bort den helt.
Mittemellan jocklet kan ju verkligen ta sig... Slask is'nt popular. Det tyckte iaf inte min halsduk som jag råka släpa över vägen igår....

(men ut med det negativa var det ja!)


Rise and shine

En kopp nybryggt kaffe, lite fil & musli och lite blogg får starta min dag denna morgon.
Tänkte försöka mig på en morgonpromenad alldeles strax, i den glittrande snön. Vilken härlig start på dagen.

Lägg din energi rätt idag. Ut med negativa tankar, in med nya. Ett värt tips.


this made my day

Vakna upp hos Punsar. En trevlig, morgonkonversation på bussen. Träningen. Ursöta Natalie. Den goda lunchen. En tant på gatan. Ett sms. Eftermiddagsluren. Mormors kära ord. Mysstunden hos Farex. Magda. Promenaden från stallet. The loveable kesoplättarna. AA. Och sist, men verkligen inte minst, Amelie.

Jag uppskattar verkligen varje dag. Tack.


längtan

 

snart ses vi. snart ses vi. snart ses vi. snart ses vi.

jag känner mig som ett litet barn, i väntan på att få öppna julklapparna. 

saturday night it is!


programmering nästa

En tre timmars håltimma är inte att leka med. Men värd om man tar vara på tiden! Absolut. Börjar om en halvtimma igen,

lunchen är uppäten, batteriet påfyllt. Idag mumma jag i mig en äggomelett m. tomat&basilika, sallad och två knäckisar.

 

It tasted great! So long my ladies.


big news

Vet faktiskt inte hur jag kunnat missa skriva en sådan här nyhet, men

Halsen har skaffat comviq!! That is a huge step to real communication. Finally.

 

I love it.


tisdag it is

  • Gymma
  • Skola
  • Plugg, plugg, plugg
  • Titta när Amelie rider
  • Some walk
  • AA-tittande+kesoplättar hos Amelie

 

Lovely tuesday. Lovely friend. Lovely life. 

Life IS what you make it to. 


Punsar tipsar

Sov.

efter-atta-tankar

För inte så längesen var förändringar något jag faktiskt kände obehag för, och hade svårt att acceptera. Jag tror inte att jag ar sa ensam om den saken. Idag har jag insett hur mycket bra det faktiskt för med sig, man utvecklas. Utmaningar, mal, unika situationer som bryter mot vardagen. Jag tror att fastnar man i en och samma bana, fastnar man i sin utveckling.


Att leva med sikte mot nytt, och slappa radslan av forandring, det tror jag starkt pa.

 


next is smak

Snart ska jag traffa min hjartevan pa fiket. Lovelovelove. Fika ar helt klart nagat som ar underskattat och borde goras mycket oftare. I hope you agree! Skriver lite senare. Today I'm less in and more out, sa jag skriver i farten.

Carpe diem med er. Det kan nog inte sagas for ofta, inte sant?

What a collision

När kanintjejorna (i nedre buren) springer av sig lite såhär på morgonkvisten har jag verkligen alltid haft buren öppen så de kunnat hoppa in där vid behov, alltså alltid.

Idag hade jag inte det. Och hahah, jättesynd verkligen jag säger inte annat! Men tyvärr såg det riktigt kul ut. Min ena pluttis, var sist in, så jag stängde till där i väntan på att hon skulle komma. Rätt som det är kommer hon i full racerfart, målmedvetet med buren i sikte. Och vad händer? Jo -smasch! Hon kolliderar.

And I can promise you, she was surprised.

my monday

  • Gymma (07.30 -->)
  • Skola (09.35-16.15)
  • Fika med Johanna över lunchen (om jag har tur!)
  • Pluggapluggaplugga
  • Fika med Amelie
  • Sleepa over hos Punsar

Jag gillar mitt flyt. A lot.
Hoppas din måndag flyter lika fint.
Om inte, just fix it babe.


hej träningsvärk

Vilket superslut på den här veckan. Det blev en en&enhalv timmas promenad med min smurfis Sabina. Trots det slaskiga snöregnet och mina urröda lår av kylan, var det riktigt värt! Det blir absolut en favorit i repris snart, och då, om jag får, önskar jag lite bättre väder tack.

Bered dig för en liten kontrast. Fick nämligen en superfeeling på sommaren nu. Vilken saknad. Det bara slår mig vilka underbart härliga dagar sommaren kan bjuda på, tänk varma, strålande solstrålar, tänk riktig värme. En dunderblå himmel! En stor glass på uteserveringen i Stockholm. Tänk vänner. Tänk skratt. Tänk sommaren 2009, vem bangar? Inte jag iaf.


move you somewhere else, at least for a while

Kan inte låta bli att ladda upp den här låten, den berör mig verkligen. Väcker både minnen & känslor och tar mig nånstans jag inte finner några som helst ord för. Jag säger som Seger, "nog en av de bästa låtarna som någonsin skrivits". Here you go.  
http://www.youtube.com/watch?v=GxBdQs10FEI

Låt den beröra.


Happyface

Åh. Blir lika glad varje gång ni kommenterar! 

Förstå vad värt! Jag sitter här och ler i min ensamhet.

 

Love to you my friends. 


min halva söndag

  • Socialisera med kära släkten
  • Promenera
  • Laga middag
  • Plugga
  • Träna
  • Träffa Sabina&Natta

 

Inga konstigheter. En skön dag i enkelhet. Mummi!


Love

 

 "Bo wszyscy polacy to jedna rodzina" 

Dziekuje kochana moja, i ja zawsze chce byc kolo ciebie tez. 


nyvaken

Okej. När jag vaknade och kollade på klockan trodde jag inte mina ögon: HALV ETT!

Halva min söndag är borta. Men såhär är det, jobbar man sent, så gör man. Istället står en kvalite söndag på tur, har jag bestämt.

 

Så nu ska jag duscha, äta lite lunchfrulla och verkligen carpe diem. 

Fånga dagen du med.


lotus lotus lotus

All night long verkligen. Det känns. Efter hög, dunkande musik, massor med folk, galgar hit och galgar dit, kan jag innerligt lova att det är hur skönt som helst att vara hemma. Men det är jätteskönt att vara tillbaka på jobbet också! I am really back on track. 

 

Just det... hade ett litet minikaos i garderoben. Dubbla nummer på galgarna är inte okej!  Det innebar att flertalet jackor visade sig vara fel. Hahha, alltså lyssna på det här!

 

Jag tar emot en nummerlapp av en kille som är rätt rund om fötterna och ögonen skelar lite. Vi säger att jag får in nr 153, jag checkar, hittar och ger han jackan. (med "rätt" nummer!!) Jag hastar lite, så jag hinner inte riktigt reagera på vad för sorts jacka jag ger han. Han liksom stirrar på mig med sin onyktra blick och utbrister "Är du full eller?! Det här är en tjejjacka. Hallå."  Han hade koll.

 

Olägligt kanske, men där började jag asgarva!

stor PUSS på er, och grymt att ni är här. Love you! 


Tänkvärt

"Try and fail, but dont fail to try"

 

Kicka rädslan för att misslyckas, den håller oss bara tillbaka.


saturday night!

Ni har väl hört Segers nya singeln? I do hope!

Tycker rubriken var väldigt passande iaf, lustigt nog.

 

Dagens:

  • Släkten från Polen har kommit
  • Ska förbi stallet en sväng (för att lätta hjärtat)
  • Lyssna på Amelies sång i kyrkan 18.00
  • Jobba Lotus (really thanks)

 

So long pumpkins. 


Cafe Sylvia

Jättemysigt fik, ligger perfekt vid vattnet med bra musik! Amelie&jag kom dit runt åtta, beställde varsin latte och lät orden flöda. Drömmar, det kan man nog prata om hur länge som helst.

Runt nio ramlade Bettan in. Verkligen kärt återseende, även fast det inte var längesen vi sågs. Latten fylldes på och vi bara mös av varandras sällskap. Senare under kvällen kom ännu fler ladies, trevligttrevligt! Vi skitsnackade till strax efter elva, då jag och Punsar drog oss. Mötte upp Sandra m. flera på stan, i väntan på bussen. Kylan som var då, kan verkligen ta sig nånstans!


Lyckan, var att vakna upp med Punsar. Perfekt avslut på kvällen. Perfekt början på dagen.

 

Thank you for yesterday ladies.

alone

Det är vad jag är just nu. Bettan (även kallas Punsar) har lämnat mig efter lite frukost. Måste bara poängtera att hon tog 11-bussen och inte 7 som hon uttalat sig att hon ska göra. "det är bara att bita ihop" funkade visst inte, eller gjorde det det Punsar? Haha, gud vad jag gillar ombytta roller. Jag njuter till fullo!

 

Ny kategori har jag inskaffat mig också! Du kanske sett den? Punsar tipsar. I really do hope you like it, för hon kommer verkligen öööööza in med tips till dig. 

 

Inte värt att missa.


Punsar tipsar

För er som har erat eget lilla Statt i munnen, ät knäckebröd. Det är som en brandman i nöden, och du slipper ringa 112.

 Nått att klura på i nattmörkret.

 

Peace


Amelie&Elisabeth

Det är mina pinglor jag ska umgås med ikväll! Först är det morotsdippning hos Amelie. Sedan beger vi oss till Sylvia där Bettan väntar för en drink. Oh yes! I love this.

 

Hoppas ni får en superkväll allihop!

Cheers! 

 

(M-raringar, ring mig gärna på mobilen. Jag försökte ringa men min hemtelefon strular!!)


such a boy

Jag nämnde för brodern min på msn igår hur kul det var att han hittat till min blogg.

Just enjoy the beginning.

--------------------

Kristian säger:

den är sämst

- Paula - säger:

jag vet att du inte tycker det.

Kristian säger:

jo den är jättebra och jag avgudar den så jag vill nästan tabort den av glädje.

 

--------------------

Jag gillar ironin.

Och framför allt, jag gillar att han läser min blogg som enligt han själv är, "sämst". Det är som musik för mina öron. 


Perfection is boring

Vill ni inte missa nåt, så lyssna på The Kooks. Jag tycker de är hur sköna som helst!
Här har ni enligt mig en av deras bästa låtar, serverad som på silverfat. Just for you. 
http://www.youtube.com/watch?v=-r0vpIXTbl4.

Träningen imorse gick galant! Jag mår så himla bra av att gymma.
Fast ännu bättre mår jag utav Amelies sällskap. Oja!

Nej, nu står Matte D på schemat. Bäst jag kilar.
Take care!

my lovely friday

  • Gymma med Amelie (grym start på dagen)
  • Skola (10.20-13.45)
  • Handla till kvällen
  • Ha ett efterlängtat telefonsamtal (m Mojs)
  • Dippa gott hos Anna med Amelie
  • Ta en drink på Cafe Silvia

Sen får vi se vart kvällen tar oss.
Hoppas du får det super!


Längtar till imorgon

Till helgen. Den kommer spenderas med mina guldkorn. My lovely friends.
Jag startar dagen med en genomkörare på gymmet med Amelie, oh yees!
Vilken början.

Nattinatt och sovgott på dig.


Anonym

Fick en anonym kommentar på mitt senaste inlägg.
"sluta sitta vid min dator och fixa din jävla laddare"

Jag bara log. För min bror har hittat hit & det är stort.
Puss på han!

ett farväl närmar sig

Snart åker de små liven, till sitt nya hem. Underliga känsla. I ärlighetens namn känns det hemskt. Jag önskar de visste vilket tomrum de kommer lämna. Men betyder inte farväl, vi ses igen? Jag hoppas det, för det tröstar lite.


engelska nationella it is

Jag kan engelska. Inte så flytande som kanske vatten är, men kankse som en glass i solen. Jag kan i de flesta fallen uttrycka det jag vill få fram någorlunda iaf. Om cirkus en kvart kommer jag sitta och foka på engelsktalande människor i aulan. Jag är nervös. Engelska nationella - listening brukar aldrig tilltala mig. Det gör inte det. Men jag kommer göra mitt yttersta, absolut. 

Wish me luck.

Att vara stark

Handlar inte om att aldrig falla, att alltid veta eller att alltid kunna. Det innebär inte att hoppa högst, vilja mest eller att komma längst. Heller inte att alltid lyckas.
Att vara stark är att falla till botten, slå sig hårt men att alltid komma igen. Det är att våga hoppas, när ens tro är som svagast och att alltid kämpa, oavsett.


- Paula Gocko


idag är det torsdag

Vaknade för sisådär tio minuter sen, det innebär nästan en timmas snooze. Inte okej. Idag ligger jag i sängen klockan tio, så jag vaknar likt en solstråle imorgon. Visst, det är önskande fakta. Men jag ska göra mig stolt.

Idag består min dag av,

  • Skola (kolla projektarbeten)
  • Promenad
  • Lämna kaninerna 
  • Umgås m. Frida
  • Plugg

carpe diem va.


Look at the time

Jag som skulle lägga mig i tid idag.
Att jag aldrig lär mig, det är skitirriterande!
Imorgon bitti är trött bara förnamnet.
Kroppens egen hämnd.

den positiva jag har redan gått och lagt sig.
men lugn bara, she will be back.

skönt slut

Men inte fysiskt ladies! Av genetik. Jag tog mig allt igenom några sidor på Smak. Som förövrigt är ett supermysigt fik som har jättegod chailatte! Mums, något ni borde smaka! Promenerade hem, vilket kändes välbehövt, hann rensa tankarna lite.

Resten av kvällen ska jag bara mysa. Med ett bad, en kopp te, och lite tid hos mina kaninvänner. Jättesorgligt, för några av de flyttar imorgon. Jag är så himla blödig när det kommer till sånt här. Pluttisarna lämnar mig!


A hjärta P



Hjärtevän. Jag ler så fort jag tänker på dig.
Jag ler när jag tänker på våra uppmålade drömmar.
You are, what I call, true love.


Bra start

Vilken problematik det kan innebära att bara ha en toalett, speciellt på morgnarna, och speciellt när man är utstängd, stressad och verkligen "måste" in. Nu borde jag egentligen befinna mig i skolan, vilket jag långt ifrån gör. Jag sitter hemma vid köksbordet och verkligen önskar att jag hade två toaletter, åtminstone, åtminstone för stunden.

Jag går till skolan efter lunch. Det känns faktiskt inte så megapopulärt att klampa in mitt under en projektredovisning röd och flåsandes.

Tack käre bror. Trots allt, älskar jag dig ändå.


ny header

och all ära till Amelie, min älskade vän.
Tacktacktacktacktacktacktacktack!!

Tänkvärt

"The only limit to our realisation of tomorrow, will be our doubts of today.
Believe in your believes. And doubt your doubts."

Låt ingen släcka din dröm, oavsett vad.


min tisdag

  • Skola (explorespace)
  • Lunchlagning
  • Programmering A (inställd)
  • Promenad
  • Plugg
  • Promenad med Sabina
  • Träffa A Larsson
  • Andra Avenyn hos Amelie + övernattning


med handen på hjärtat så är nog vänskap det allra, allra finaste jag äger.


Beata & Punsar

 

Ikväll är det vi två, det kallar jag kärlek på hög nivå.

det finns nog en mening med allt

De flesta håller nog med mig om att livet är som en oförutsägbar berg&dalbana. Ibland går det uppför, och ibland nerför. Det kan vara riktigt stötigt och hårt vissa stunder, men under samma tur också helt underbart kul! Hela karusellen är som ett ständigt utmanande äventyr, där stötarna lyckligtvis bara gör en starkare.

Det enda som skiljer våra liv från berg&dalbanan är att vi faktiskt kan påverka den. Om det inte är rälsen som går upp & ned, kan vi alltid påverka hur vi ska reagera, vart vi än befinner oss på den. Man har alltid ett val. Glöm inte det.

Idag valde jag att vara glad, och inte alls påverkas utifrån. Oavsett vad. 
Och jag lovar, det var värt det.


I miss our yesterdays


RSS 2.0